Selection Smagninger 2017

Selection Vinklub smagning uformelt i butikken d. 1 lørdag hver måned kl. 13.00 med mindre andet er annonceret.

HUSK.  Tilmelding er nødvendig.fredag kl 18.00 dagen før smagningen.

Januar / Vinhandlerens bedste bud
Januar er den store udsalgsmåned. Vi hiver de skarpeste tilbud ned fra hylderne.

8 April / Pinot Noir
Mange forbrugere mener, sikkert på grund af den ofte lyse farve, at Pinot Noir er tyndbenede og spinkle vine. Det er vi bestemt ikke enige i!
I stedet kalder Pinot Noir på beskrivelser som let, elegant, frugtig og feminin. Faktisk er flere af vores oversøiske Pinot Noir meget mørke i farven.
Referencerammen for Pinot Noir er altid Bourgogne, men selv om vinene fra Bourgogne er unikke, så er de også dyre. Heldigvis producerer lande som USA,
Chile, New Zealand og Tyskland også fremragende vine på Pinot Noir. Vi skal smage på forskellige stilarter af druen.

Maj / Tyskland
Det er tid til at tage et nærmere blik på vinene fra vores nabo i syd. Efter i en årrække at have været lidt overset på den europæiske vinscene, så har de tyske vine fået sine renæssance. Imaget som leverandør
af billige og sukkersøde vine er ændret til, at de stringente, rene og mineralske vine, og er fast inventar på alverdens stjernerestauranter. Klassiske distrikter som Pfalz, Mosel, Rheingau, Franken, Nahe m.fl. byder på
vine af både regionale og internationale druesorter. Riesling er den store stjerne, men du kender helt sikkert mange af sorterne, blot under andre navne: Spätburgunder (Pinot Noir), Weissburgunder (Pinot Blanc)
og Grauburgunder (Pinot Gris). Dertil de mere lokale sorter som Silvaner og Müller-Thurgau. Få et nyt blik på forrygende tyske vine. Efter denne smagning er du også blevet omvendt!

Juni / Mousserende vine
Vi drikker ganske enkelt for lidt mousserende vin! Oftest bliver de boblende vine åbnet ved festlige lejligheder som runde fødselsdage, bryllupper og ikke mindst til Nytår.
Men intet er skønnere end liflige og berusende perler. Både før, under og efter måltidet. Ud over de klassiske retter med fisk og skaldyr, så matcher de tørre perlende vine
også tapas, lyst kød og grøntsagsretter. Samtidig kan de søde varianter bruges som både aperitif, desserter eller blot som et glas.
Mulighederne er utallige. Vi skal smage en række forskellige typer, varierende fra sødmefulde til de knastørre.

2 Halvår

Juli / Sommerferie!

August / Grill- og terrassevine
Det er i denne ofte skønne sommermåned, at grillen næsten ikke når at køle ned. Vi smager på vine, som passer til både grillmaden eller som et glas på terrassen en lun sommeraften.
Let svalede rødvine, kolde rosé- og hvidvine med og uden bobler, sødmefulde og krydrede rødvine osv. osv. Mange vine kommer i spil på dette tidspunkt af året, hvor
kødet får både røg og krydderier, og hvor sommersalaterne har kronede dage.
Til smagningen får du samtidig et par spændende grill-opskrifter kreeret kun til Vinklubben Sélection af Mads Søndergård fra Kokkelandsholdet.

September / Italienske vine, der starter med ”B”
Barolo, Barbaresco, Brunello di Montalcino, Bardolino, Barbera, Brachetto, Bolgheri, Bianco, osv.
Oprindeligt kendes de første tre vine som ”Italians Killer B’s”, men vi har udvidet begrebet med endnu flere B’er,
som skal vise den store diversitet, som findes blandt Italiens mange vinregioner og -typer. Italien har ganske enkelt det hele!

Oktober / Hedvine (vine mellem 15% – 22%)
Bedste kendte hedvin er portvinen, men der findes et utal af hedvine fra alverdens lande. Både til den tørre og søde side. Nogle egner sig f.eks. til aperitif, oste eller tapas, nogle til søde desserter.
Vi vil forsøge at komme rundt i både forskellige lande og varianter. De fleste hedvine produceres ved, at der tilsættes stærk spiritus til den gærende most.
Herved stoppes gæringen. Vinene kan, afhængigt at tidspunktet for tilsætningen af sprit, være enten søde eller tørre.

November / Syrah - Shiraz
Kært barn har mange navne. Vi smager på vine produceret helt eller primært på Syrah- / Shirazdruen. Det kan være vine fra det nordlige Rhône, Spanien, Australien, Sydafrika, Chile osv.
Historien går på, at druen oprindeligt kommer fra byen Shiraz i Iran, og herefter bragt til Europa med korsridderne. De kolde genetiske facts viser dog, at druen er
en krydsning af to sorter fra Rhône. Vinene kan have noter af mint, røg, brombær, chokolade, peber, lakrids og ovenikøbet røget kød! Vi tester om det holder stik.

December / Jule- og nytårsvine
Kom forbi og smag på udvalgte jule- og nytårsvine. Dette er tidspunktet på året, hvor vi virkelig gør os umage med at finde de helt rigtige vine, når familie og venner skal samles til først den tunge og bastante julemad,
dernæst til nytårsaftens gourmetmenu.

Ridel Glassmagning spørg os om råd og vejledning


Om vin specialisten

Velkommen til Nordfyns specialvinhandel
Din specialvinhandel med et bredt udvalg af vin, spiritus, kaffe, the, chokolade, tobak og specialiteter.
Vi forhandler vine og spiritus fra H.J. Hansen Vin A/S, som dokumenteret gennem vinjournalisternes point og stjerner ligger fuldstændig i top. Oftest i selve toppen. Du får ikke bare god vin, du får også god vejledning hos din helt egen professionelle rådgiver. Uden du betaler for det. Chokolade, Kaffe, The, Delikatesser og Nordfynske fødevarer er også en del af sortimentet.
Velkommen hos Vinspecialisten Bogense Hos-Jakobsen.

Kundeservice

Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon, og vi står til rådighed i butikkens åbningstid på adressen Adelgade 46 5400 Bogense

Vinspecialisten   |   Kirsten & Klaus Lehnskov Jakobsen  |   Adelgade 46   |   5400 Bogense   |   bogense@vinspecialisten.dk